LA COLIBĂ

1075 vizualizari
nivel efort Nivel efort mediu


Descriere

În cele 3-4 ore alocate excursiei, veți putea observa variate specii de plante, păsări și animale în habitatul lor natural iar farmecul Deltei Dunării vă va îmbia simțurile! De asemenea, vom vizita coliba unui pescar și veți avea ocazia să luați un prânz tradițional cu pește* dar și să percepeți traiul natural specific locului.


*Prânzul este opțional, nu este inclus în prețul excursiei și este în cuantum de 60lei/persoană.


Itenerariu detaliat

  • Ziua 1LA COLIBĂ

    Durata excursiei: 3-4 ore ∙ Plecare din Tulcea pe Dunăre pe brațul Tulcea până la Mila 36, unde vom face stânga pentru a intra pe canalul cu același nume, străjuit pe o parte și pe alta de sălcii și păduri de plop și frasin pitic, zona preferată de localnicii dornici de aventuri pescărești, ulterior 8 km în aval ne abatem în stânga pe canalul Trofilca, canal natural dragat și lărgit de autorități în primăvara anului 2017 pentru acces turistic, continuăm pe acest canal cca 5 km unde vom face dreapta pe canalul Sireasa, canal străjuit de păpuriș și stuf, unde în funcție de cota apei, putem vizita jepșile și lacurile din vecinătate care adăpostesc cuiburi de păsări precum Cormoranul mare (Phalacrocorax carbo), Lopatarul (Platalea leucordia), Egreta mare și mică (Egretta alba si garzetta), Pescaruș răzător (Larus ridibundus), Pescărușul albastru King Fisher sau Ivan Pescar cum îi mai spun localnicii din zonă, pe denumirea lui latinească Alcedo attis, dar și multe alte specii de animale! Dupa o oră și jumătate de traseu parcurs, în drept cu intrarea în Lacul Cotete se poate servi masa la cerere în funcție de numărul de partcipanți la una din colibele pescărești autentice aflate pe malul stâng. Masa costă 60 lei/persoană și include specialitați din carne de pește proaspăt preparate de către familia pescarului, acestea fiind alcătuite preponderent din borș de pește, pește prăjit sau saramură de pește. Masa durează aproximativ o oră, timp în care puteți socializa cu proprietarul locului sau admira specificul unei colibe pescărești cu toate elementele ei autentice. Ne continuăm drumul pe canalul Sireasa încă 2 km până la intresecția cu canalul Șontea – Canalul 36, aici vom face dreapta și ne vom continua drumul de întoarcere către Tulcea pe Canalul 36. Traseul se pretează celor care au resurse de timp relativ limitate și nu vor să depășească intervalul de 3-4 ore.

Proprietati

  • Tip calatorie: Experiente si Workshopuri
  • Experiente: Drumetie, Explorari indepartate, Fotografiere, Observarea animalelor, Pescuit, Plimbare cu barca
  • Transport: Barca, Masina personala
  • Ce este inclus: Ghid turistic, Mese, Transport
  • Nivel efort: mediu
  • Amplasare: Delta Dunarii
  • Varsta minima: 5

Recenzii

Adauga
5.00Bazat pe 1 recenzie

Image 17.08.2020 17:17

nume

mesaj

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și pentru a analiza traficul nostru. Vă rugăm să decideți dacă sunteți dispus să acceptați cookie-urile de pe site-ul nostru.